2019-01-28 11:25:10• hírek • Közlemény

Téli Mike-túra február első szombatján az Erdélyi Kárpát Egyesülettel

Kép korábbi EKE túráról (Foto: EKE Facebook oldal)
Kép korábbi EKE túráról (Foto: EKE Facebook oldal)

Az EKE Szatmárnémeti képviselete meghívóját tolmácsoljuk egy téli túrára:

"Téli Mike-túra

 

A túra helyszínét kocsival közelítjük meg. Találkozó február 2-án, szombat reggel 8-kor a Batizi úti Penny Market parkolójában lesz, ahol elosztjuk a résztvevőket a rendelkezésre álló autók között. Autókkal a Bráda-völgyében található Boda Osanul Panzió parkolójáig megyünk.

 

A gyalogtúrán idén a vastag hótakaróra tekintettel nem a hagyományos útvonalat fogjuk követni (a változatosság kedvéért), azaz a Bráda-völgy két ágának találkozásától a Nagy-Bráda völgyén emelkedünk ki a Kőhát-gerincre (piros pont jelzésen), majd onnan a Mike déli lejtőjén felmászva érjük el a csúcsot.

 

A csúcson elfogyasztjuk a hagyományos bundáskenyér, szalonna, kolbász kombót, majd a hagyományos (keleti lejtőn) úton érkezünk vissza az autókhoz. A túra kb. 5 óra alatt teljesíthető.

 

A túra közepesen nehéz, de a nagy hó is nehezíti a haladást. Mindenkinek ajánlott a téli, vízhatlan túrabakancs, lábszárvédő, vízhatlan nadrág és dzseki, meleg sapka, kesztyű és sál vagy csősál. Mindenképpen fontos a réteges öltözködés. A hátizsákba szendvics, meleg tea, két cserezokni, tartalék pulóver vagy polár felső, cserekesztyű legyen. Javasolt a túrabor vagy síbot és akinek van, feltétlenül hozzon hótalpat. Gyermekek számára 10 év alatt csak akkor ajánlott a kirándulás, ha nagyon jó fizikai állapotban vannak.

 

Szeretettel várjuk a téli aktivitás kedvelőit!"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: